Kokoomus myös lapsille ja perheille – vierailijana Elli-Maija Siermala

Olen 30-vuotias toiminimiyrittäjä sekä 4-vuotiaan pojan äiti. Yrittäjänä olen toiminut hieman yli kuusi vuotta eli lapseni on syntynyt yrittäjäurani aikana. Olen kokenut lapsiperheen arjen haasteet kuten työn ja perheen yhteen sovittamisen sekä yksinyrittäjän äitiysloman. Näiden kokemusteni pohjalta kannatankin monia Kokoomuksen lapsille ja perheille ehdottamia uudistuksia ja parannuksia. En ole poliitikko enkä minkään puolueen kirjoilla, mutta arvojeni pohjalta Kokoomus on minua ja perhettämme lähinnä. Uskon myös Kokoomuksen tuovan vakautta ja varmuutta tulevaisuuteemme.

Yrittäjänä äitiysloman viettäneenä, pidän erittäin tärkeänä nostaa esille etenkin perhevapaauudistuksen. Uudistus mahdollistaisi äidin töihin paluun aiemmin ja helpommin, hänen näin halutessaan. Vapaiden jakaminen vanhempien kesken tasa-arvoisemmin, mahdollistaisi molemmille vanhemmille vahvemmin osallistumisen lapsen arkeen ja kasvatukseen. Toisen vanhemman ollessa kotona pienen lapsen kanssa, äiti pääsee takaisin työelämään. Työskentelyn joustavuus olisi myös monille perheille lisätuloa. Myös äitiysloman aloitukseen voisi tulla joustoa, jolloin työskentelyä on mahdollista jatkaa voinnin mukaan pidempäänkin.

Pienen lapsen äitinä minusta on hienoa, että lapsillemme on mahdollista päästä päivähoitoon / varhaiskasvatuksen piiriin jo pienestä pitäen. Varhaiskasvatus on lapselle erittäin sivistävää ja opettavaista sekä se tuo hänelle uusia ja erilaisia sosiaalisia taitoja sekä kohtaamisia. Olen kokenut tämän oman lapseni kohdalla erittäin positiiviseksi. Minusta on hienoa, että Kokoomuksella on myös panostus varhaiskasvatukseen vahvasti mukana vaaliteemoissaan.

 

Elli-Maija Siermala